• Snabba leveranser
  • Fraktfritt över 600kr
  • Klarna Checkout
0 Varukorg

 

Personuppgiftspolicy 

Vår informationshantering

Vi samlar inte in mer information om dig som kund än vad som är nödvändigt för att vi ska kunna expediera din order och kunna ge dig fullgod service.

För att kunna leverera din order behöver vi ditt namn och din adress. För avisering från utlämningsställe via SMS behöver vi ditt mobilnummer. (Men det går även bra att avisera via en mailadress om så önskas.)

Ibland kan de uppstå problem med en order och då vill vi gärna komma i kontakt med dig så snabbt som möjligt. Det gör vi i första hand via telefon, därför vill vi gärna ha ett telefonnummer där vi kan nå dig.

Betalningar på vår sajt hanteras av Klarna via deras gränssnitt i vår kassa. Alla personliga uppgifter du fyller i på vår sajt skickas krypterat och säkert. Willys Sportfiske varken ser eller sparar några personnummer eller kortuppgifter, all den informationen hanteras på Klarnas krypterade server. Du kan läsa mer om hur Klarna hanterar dina personuppgifter på deras hemsida.

IP-adress
Vi spar IP-adressen från den enhet ordern lagts ifrån, det görs endast för att ha möjlighet att spåra bedrägeriförsök.

Mailadress
För kunder som prenumererar på vårat nyhetsbrev så sparas mailadressen i en e-postlista, adressen är dock inte kopplat till någon annan information. Vi använder oss av en nyhetsbrevstjänst som vi köper av Get A Newsletter. Mailadresserna exporteras till en databas hos Get A Newsletter. Du kan när som helst be om att bli borttagen från e-postlistan och då raderas din mailadress i databasen. Det kan även göras direkt via nyhetsbrevet.

Via Trustpilot så skickar vi ut ett mail med en mycket kort enkät där du kan bedöma köpupplevelsen hos oss. Den enda information vi delar med Trustpilot är din mailadress, den är inte kopplad till ditt namn eller några andra personliga uppgifter. Att svara på enkäten från Trustpilot är självklart valfritt. Du kan läsa mer om hur Trustpilot hantearr dina uppgifter här.

Cookies
Vi använder oss av cookies på vår sajt. Det gör vi för att förbättra användarupplevelsen. Cookies används tex för att visa senast besökta produkter eller spara en påbörjad varukorg.

Utöver detta så använder vi oss av Google Analytics för statistik och användarbeteende på sajten, denna tjänst nyttjar också cookies. Du kan läsa mer om hur Google använder cookies här.

Nedan ser du informationen vi sparar när du blir kund och handlar av oss samt varför vi sparar den.

 

Uppgifterna du anger när du handlar i vår webbshop hamnar i vårat e-handelssytem från Vendre. Härifrån administrerar vi allting som har med din order att göra, fraktsedlar, aktiverar betalningar, hanterar returer osv. Kommentarer på ordrar kan komma att läggas till, men aldrig av annan art än det vad är relevant för att kunna expediera din order.

När vi levererat ut din order så importeras orderdata och personuppgifter till vårat affärssystem (Pyramid) för att uppdatera lager och som underlag för ekonomiredovisning. Här lagras dessa uppgifter på grund av bokföringslagen och vi måste lagra dessa i 7 år. All information i systemet lagras på en krypterad server hos INVID.

Hur länge sparar vi dina uppgifter
Vi kommer endast behålla dina personuppgifter så länge som är nödvändigt för att uppfylla de syften som specificerats i denna policy. När vi sparar din data för andra syften t.ex. för att uppfylla krav på bokföring, sparar vi dina uppgifter endast så länge som det är nödvändigt och/eller lagstadgat för respektive ändamål. Vi kommer genomföra regelbundna gallringar och ta bort personuppgifter om de inte längre behövs.

Dina rättigheter

Rätt att få tillgång till din data
Du kan begära en kopia av de uppgifter vi har om dig samt verifiera den information vi har om dig. Kopian är kostnadsfri och vi strävar efter att ge dig svar inom 14 dagar.

Rätt till rättelse
Du har rätt att få felaktig eller ofullständig information om dig själv ändrad/rättad.

Rätt att bli raderad ("rätten att bli bortglömd")
Om du inte längre vill att vi sparar dina uppgifter har du rätt att få dina uppgifter raderade, förutsatt att de inte längre är nödvändiga för det syfte de samlades in för. Det kan dock finnas legala skyldigheter som t.ex. bokföringslagen, som gör att vi inte genast kan radera delar av din data. Vi kommer i de fall endast spara den data som vi är skyldiga enligt lag att hålla. Om behandlingen baseras på samtycke och detta återkallas så kommer dina uppgifter att raderas.

Rätt att begränsa
Du har rätt att kräva att behandlingen begränsas om något av följande är tillämpligt:

- om du bestrider att personuppgifterna är korrekta
- behandlingen är olaglig
- vi inte längre behöver uppgifterna men du behöver dem för att kunna fastställa, göra gällande eller försvara ett rättsligt anspråk. 

Rätt att invända
Du har rätt att invända mot behandling om den lagliga grunden för din behandling är intresseavvägning. 

Rätt till dataportabilitet
Du har rätt att få de personuppgifter som du tillhandahållit till oss som behandlas automatiskt, överförda till dig själv eller en ny personuppgiftsansvarig om den lagliga grunden är samtycke eller att behandlingen varit nödvändig för att fullgöra ett avtal och detta inte påverkar tredje parts rättigheter på ett ogynnsamt sätt.

Rätt att återkalla samtycke
Du har när som helst rätt att återkalla eventuella samtycken som du givit Willys Sportfiske.

Kontakta oss

Personuppgiftsansvarig är Willys Sportfiske AB som är ett svenskt bolag registrerat hos Bolagsverket med organisationsnummer 556134-0398 och har sitt säte i Västerås.

Om du har frågor angående hanteringen av dina personuppgifter är du välkommen att maila oss på info@willyssportfiske.se alternativt ringa oss på 021-144414

Uppdateringar

Willys Sportfiske förbehåller sig rätten att ändra och uppdatera i denna policy.