• Snabba leveranser
  • Fraktfritt över 600kr
  • Klarna Checkout
0 Varukorg

Guideline Control 3.0 - Flyt - #4

Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Guideline

Guideline Control 3.0 - Flyt - #4

Control 3.

0 är framtagen med nybörjaren och den medelgoda kastaren i åtanke och har en design som genererar hög linhastighet och en god kontakt med spöklingan under kastet.

Artikelnr 61913
 
Skickas inom 24 timmar
599kr
{{ price }}
  • Snabba leveranser
  • Fraktfritt över 600kr
  • Klarna Checkout

Control 3.0 är framtagen med nybörjaren och den medelgoda kastaren i åtanke och har en design som genererar hög linhastighet och en god kontakt med spöklingan under kastet. Att lära sig dubbeldrag är mycket lättare med kortklumpad lina som denna, och Control 3.0 är lämplig för fiske med alla typer av flugor och funkar fint för både älv- och sjöfiske.

Taperingen påminner mycket om Fario Tactical, men är lite kortare och därför ännu lättare att hantera för flugfiskare på alla nivåer. Det här är vår basfluglina till ett attraktivt pris och fin prestanda, perfekt för små till medelstora vatten. Det är också ett bra verktyg för fiske på platser där du har lite eller inget utrymme för bakkast.

TAPERING – DESIGN

Control 3.0 är en modern kortklumpad WF-lina med en lång och kontinuerlig avsmalnande fronttapering som backas upp av en kort jämn mittsektion som tillsammans ger god laddning av klingan. Baktaperingen är av mediumlängd och övergår sedan i en 3 meter lång "handling line" med något tjockare diameter än skjutlinan. Båda dessa saker bidrar till att linan blir enklare att hantera på längre kast och tillåter lite mer överhäng mellan toppögla och klump. Den något tjockare coating ger också en ökad slitstyrka på detta område på linan.

Taperingen i fronten mäter 5,1 meter i klass #5 och säkerställer en bra överföring av energin i linan samt fina presentationer av tafs och fluga. Bellyn är 2,0 meter och den bakre tapering sträcker sig över 1,8 meter. Den huvudsakliga vikten i linan ligger i den bakre delen av klumpen vilket laddar spöt fint på alla distanser. Linans ganska korta baktapering gör den även lämplig för spey- och underhandskast.

Control 3.0 har en coating med god flytförmåga samt en glatt yta som skjuter fint. Linan har olika färg på klump och skjutlina för att du enkelt skall identifiera övergången mellan delarna och därför underlätta kastningen.

Linan är försedd med små fabrikstillverkade öglor i båda ändarna och har ID-märkning cirka 50 cm upp från spetsen.

Färgen på klumpen är Pale Lime Green och skjutlinan Sky Grey.

Klumplängden är 8,75 meter inklusive baktapering för klasserna #4-6 och 9,25 meter i klasserna #7-8.

Finns i flyt i WF klass 4-8. Total längd är 25 meter i WF #4-6 och 27,5m i WF #7-8.

Har du några funderingar gällande denna produkt så tveka inte att fråga oss. Använd formuläret bredvid så svarar vi så snabbt vi kan. 

Du kan självklart även ringa vår kundtjänst på 021-144414

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.